54 BPC NEGRITA CUP

Amb la presència de quatre equips, el BPC Negrita Cup tornarà a ser una de les cites més importants d'aquest esport mil·lenari a Espanya. El seu atractiu converteix aquest torneig en una ocasió irrepetible per gaudir d'un espectacle que celebra enguany la seva edició número 54.

Els polistes del Reial Club de Polo de Barcelona portaven ja 71 anys d’activitat quan, en 1968, van decidir instaurar la celebració d’un gran esdeveniment internacional. Aquesta gran competició es denominaria Torneig d’Hivern doncs es jugaria a la fi del mes de gener.

La primera edició es va jugar amb gran èxit, proclamant-se vencedor l’equip del Reial Club de Polo de Barcelona integrat per Enrique Calatayud, J. A. Tous, Jean Gregory i el Major R. Ferguson. En la dècada dels 80 el torneig va traslladar la seva disputa a la primavera, celebrant-se en els mesos d’abril o maig.

En els seus 53 anys de vida, el torneig ha comptat amb la participació de polistes molt relevants i de molt variada procedencia com els germans Domecq, els germans Trujillo, l’indi Jabar Singh, el Major R. Ferguson, i els argentins Héctor Cacho Merlos, que va estar entre els cinc millors jugadors del món, Milo Fernandez Araujo, Héctor “el Gordo” Barrantes, Pablo Jaureche, Ezequiel Kraft, Mathias Magrini, Martin Aguerre, Juan Ruiz Guiñazú i Pelayo Berazadi, entre d’altres. I al costat d’ells, destacats polistes del Reial Club de Polo de Barcelona que han competit en totes les edicions portant-se la victòria en nombroses ocasions.

Ja sota la denominació BPC Negrita Cup, el torneig internacional continua reunint figures que ofereixen al públic barceloní un espectacle trepidant sense igual. Sens dubte, les diferents condicions que envolten a aquest torneig li ofereixen un brillant futur que esperem compartir amb tots els afeccionats a aquest bell esport.Ja sota la denominació BPC Negrita Cup, el torneig internacional continua reunint figures que ofereixen al públic barceloní un espectacle trepidant sense igual. Sens dubte, les diferents condicions que envolten a aquest torneig li ofereixen un brillant futur que esperem compartir amb tots els afeccionats a aquest bell esport.

El polo amb la Barcelona Equestrian Challenge

Per novè any consecutiu el BPC Negrita Cup forma part de la Barcelona Equestrian Challenge (BECH), Esdeveniment d'Excepcional Interès Públic, donada la seva vocació per ser un instrument social del món del cavall, l'hípica i els valors esportius.

Regles del joc Polo

El polo és un esport en el que dos equips contraris de cuatre jugadors cada un, muntats a cavall, intenten portar una petitaa pilota cap a la porteria del rival, per mitjà d'un tac o mall, amb l'objectiu de marcar tants o gols. Les regles del polo s'han escrit i es fan servir per la seguretat de ambdós, jugadors i cavalls.

# 1

Jugar a polo requereix d'una gran tècnica de joc i del domini perfecte del cavall.

# 2

El partit de polo es desenvolupa sobre una pista o camp que, en el centre de cadascun dels seus costats menors, disposa de dos grans pals de vímet col·locats a 7,50 metres de distància entre si.

# 3

Els equips estan formats per quatre jugadors que a cops de tac (pal empunyat a la mà dreta) tractaran d'encaixar entre aquests pals, la botxa.

# 4

Es juguen cinc temps (chukkers) de sis minuts i mig de durada, amb tres minuts de temps mort entre ells. Els minuts de joc són reals, és a dir, que el cronòmetre, es deté cada vegada que s'interromp el partit.

# 5

Cada equip disposa d'un handicap, que és el resultant, de la suma dels handicaps propis de cadascun dels seus jugadors. L'handicap dels jugadors va de -1 a 10 i es fixa cada any.

# 6

Controlen el joc dos àrbitres a cavall, i un tercer que segueix les fases des d'una tribuna a la vora del camp. Les regles són nombroses i molt severes per salvaguardar la integritat del cavall i del genet, encara que això no resta emoció al partit.

EQUIPS

ROMÁN FORTUNATO

Nom Hcp
1. Xavi Cunill 0
2. Román Fortunato 0
3. Tonete Ayesa 3
4. Santi Tanoira 5

ENGEL & VÖLKERS

Nom Hcp
1.Sven Odia 0
2. Juan de Dios 1
3. Alejandro Espada 2
4. Benjamín Araya 5

NEGRITA

Nom Hcp
1. J. Castellví / C. Migliorini 0/-1
2. Manu López 2
3. Mario Gómez 3
4. Martín Riglos 3

DE ANTONIO YACHTS

Nom Hcp
1.P. / J. Espona 0
2. Jorge Ayesa 1
3. D.Campos / F.Español 2
4. Jorge Birkner 3
-->

HORARIS

Divendres 13

13:30 hrs. Apertura Village-Carpa VIP Lounge
14:30 hrs. Engel & Völkers (P1) vs De Antonio Yachts (P2) 8 - 4 ½
17:00 hrs. Negrita (P1) vs Román Fortunato (P2) 9 - 4

Dissabte 14

12:00 hrs. Apertura Village-Carpa VIP Lounge
13:00 hrs. Román Fortunato (P1) vs Engel & Völkers (P2) 7- 8
14:30 hrs. De Antonio Yachts (P1) vs Negrita (P2) 6 ½- 10

Diumenge 15

12:00 hrs. Apertura Village-Carpa VIP Lounge
13:00 hrs. Negrita (P1) vs Engel & Völkers (P2 6-5
14:30 hrs. Román Fortunato (P1) vs De Antonio Yachts (P2) 10-5 ½
15:30 hrs. Entrega Copa Reserva Ibérica

Divendres 20

13:30 hrs. Apertura Village-Carpa VIP Lounge
15:30 hrs. Negrita / De Antonio Yachts 8 – 5 ½
17:00 hrs. Engel & Völkers / Román Fortunato 5-4

Dissabte 21

12:00 hrs. Apertura Village-Carpa VIP Lounge
13:00 hrs. Negrita / Román Fortunato 3-3
14:30 hrs. Engel & Völkers / De Antonio Yachts 7 – 4 ½

Diumenge 22

11:30 hrs. Apertura Village-Carpa VIP Lounge
13:00 hrs. Román Fortunato / De Antonio Yachts 7 – 6 ½
14:30 hrs. FINAL Negrita / Engel & Völkers 7– 6
16:00 hrs. Entrega de premis FINAL BPC Negrita Cup
* (P1 = palenque 1; P2 = palenque 2)
* Els horaris poden estar subjectes a canvis de darrera hora.

SISTEMA DE JOC

El primer cap de setmana (13-15 de maig) es disputa una lligueta entre els 4 equips -aparellats mitjançant sorteig- de “tots contra tots” de la qual sorgeix una primera classificació. En cas d'empat a punts de dos equips, es determina el guanyador mitjançant “who beats who”. En cas de triple empat, el guanyador es defineix per penals.

El segon cap de setmana (20-22 de maig) el divendres, s'enfronten el 1r i 4t i el 2n i 3er classificats de la lliga prèvia.

El dissabte 21 els partits s'estableixen entre, el guanyador del primer partit del divendres, contra el perdedor del segon, i el guanyador del segon, contra el perdedor del primer.

Finalitzats els partits del dissabte, s'estableix una classificació final amb els resultats de les cinc jornades disputades que defineix els encreuaments del diumenge. En cas d'empat a punts de dos equips, es determina el guanyador mitjançant “who beats who”. Si els dos partits disputats entre tots dos tinguessin resultat diferent, es tindria en compte la diferència de gols i, si persistís l'empat, es decidiria per penals. En cas de triple empat, el guanyador es defineix per penals

El diumenge, el 3er i 4t classificat es disputen la Final Subsidiària, mentre el 1r i 2n juguen la FINAL.

Comité de competición: José María Trénor, Tonete Ayesa, Francisco José de Abadal, Rafa Silva y Juan Olivier.

Árbitros del torneo: Rafa Silva y Juan Olivier

HOSPITALITY

CARPA VIP LOUNGE

Situada al costat del terreny de joc, la Carpa VIP Lounge ofereix una visió privilegiada dels partits i compta amb un servei de restaurant a l'altura de les circumstàncies: la millor gastronomia per al més elegant dels esports

HORARIS

Horaris servei de restauració: tots el dies del torneig (13-15 i 20-22 de maig) de 13.30 a 16.00h.

RESERVES

Jordi Bosch +34 607987891

TERRASSA POLO

HORARIS

>Obert durant les hores de competició.

Amb l'objectiu de garantir la millor visibilitat i màxima comoditat a tots els visitants del torneig, el Barcelona Polo Challenge Negrita Cup habilita la seva confortable terrassa (amb aforament limitat) de la mà de Casa Viva. Els seguidors del torneig podran gaudir de l'esdeveniment en un entorn atractiu i acollidor, amb la possibilitat de degustar productes del restaurant del Reial Club de Polo de Barcelona.

Si vols formar part del BPC Negrita Cup, informa't trucant al: 93 4480400 ext. 106 o 136

Patrocinadors

Patrocinador principal

Patrocinadors oficials

Media partners

Partners

CONTACTE PATROCINADORS

Aldo Garcini - agarcini@rcpolo.com

Descarregar presentació