53 BPC NEGRITA CUP

Amb la presència de cinc equips, el BPC Negrita Cup tornarà a ser una de les cites més importants d'aquest esport mil·lenari a Espanya. El seu atractiu converteix aquest torneig en una ocasió irrepetible per gaudir d'un espectacle que celebra enguany la seva edició número 53.

Els polistes del Reial Club de Polo de Barcelona portaven ja 71 anys d’activitat quan, en 1968, van decidir instaurar la celebració d’un gran esdeveniment internacional. Aquesta gran competició es denominaria Torneig d’Hivern doncs es jugaria a la fi del mes de gener.

La primera edició es va jugar amb gran èxit, proclamant-se vencedor l’equip del Reial Club de Polo de Barcelona integrat per Enrique Calatayud, J. A. Tous, Jean Gregory i el Major R. Ferguson. En la dècada dels 80 el torneig va traslladar la seva disputa a la primavera, celebrant-se en els mesos d’abril o maig.

En els seus 53 anys de vida, el torneig ha comptat amb la participació de polistes molt relevants i de molt variada procedencia com els germans Domecq, els germans Trujillo, l’indi Jabar Singh, el Major R. Ferguson, i els argentins Héctor Cacho Merlos, que va estar entre els cinc millors jugadors del món, Milo Fernandez Araujo, Héctor “el Gordo” Barrantes, Pablo Jaureche, Ezequiel Kraft, Mathias Magrini, Martin Aguerre, Juan Ruiz Guiñazú i Pelayo Berazadi, entre d’altres. I al costat d’ells, destacats polistes del Reial Club de Polo de Barcelona que han competit en totes les edicions portant-se la victòria en nombroses ocasions.

Ja sota la denominació BPC Negreta Cup, el torneig internacional continua reunint figures que ofereixen al públic barceloní un espectacle trepidant sense igual. Sens dubte, les diferents condicions que envolten a aquest torneig li ofereixen un brillant futur que esperem compartir amb tots els afeccionats a aquest bell esport.Ja sota la denominació BPC Negreta Cup, el torneig internacional continua reunint figures que ofereixen al públic barceloní un espectacle trepidant sense igual. Sens dubte, les diferents condicions que envolten a aquest torneig li ofereixen un brillant futur que esperem compartir amb tots els afeccionats a aquest bell esport.

El polo amb la Barcelona Equestrian Challenge

Per novè any consecutiu el BPC Negrita Cup forma part de la Barcelona Equestrian Challenge (BECH), Esdeveniment d'Excepcional Interès Públic, donada la seva vocació per ser un instrument social del món del cavall, l'hípica i els valors esportius.

Regles del joc Polo

El polo és un esport en el que dos equips contraris de cuatre jugadors cada un, muntats a cavall, intenten portar una petitaa pilota cap a la porteria del rival, per mitjà d'un tac o mall, amb l'objectiu de marcar tants o gols. Les regles del polo s'han escrit i es fan servir per la seguretat de ambdós, jugadors i cavalls.

# 1

Jugar a polo requereix d'una gran tècnica de joc i del domini perfecte del cavall.

# 2

El partit de polo es desenvolupa sobre una pista o camp que, en el centre de cadascun dels seus costats menors, disposa de dos grans pals de vímet col·locats a 7,50 metres de distància entre si.

# 3

Els equips estan formats per quatre jugadors que a cops de tac (pal empunyat a la mà dreta) tractaran d'encaixar entre aquests pals, la botxa.

# 4

Es juguen cinc temps (chukkers) de sis minuts i mig de durada, amb tres minuts de temps mort entre ells. Els minuts de joc són reals, és a dir, que el cronòmetre, es deté cada vegada que s'interromp el partit.

# 5

Cada equip disposa d'un handicap, que és el resultant, de la suma dels handicaps propis de cadascun dels seus jugadors. L'handicap dels jugadors va de -1 a 10 i es fixa cada any.

# 6

Controlen el joc dos àrbitres a cavall, i un tercer que segueix les fases des d'una tribuna a la vora del camp. Les regles són nombroses i molt severes per salvaguardar la integritat del cavall i del genet, encara que això no resta emoció al partit.

Equips i Horaris

ENGEL & VÖLKERS

Nom Hcp
1. Segundo Fernández Llorente 4
2. Alejandro Espada 2
3. Georgie Birkner 2
4. Pedro Espona 0

NEGRITA

Nom Hcp
1.Tonete Ayesa 3
2. Mario Gómez 3
3. Jose María Trénor 2
4. Roberto Iturrioz 0

ALMASANTA

Nom Hcp
1. Pelayo Berazadi 5
2. Manu López 2
3. Aristide Faggionato 1
4. Joaquín Castellví 0

RIVA

Nom Hcp
1.Gerardo Massini 5
2. Sawai Padmanabh Singh 4
3. Federico Rosales 0
4. Mani Boni 0

MARQUÉS DE RISCAL

Nom Hcp
1. Santi Cernadas 7
2. Luis Aznar 1
3. Carlos de Togores 0
4. Eduard Guerrand 0

Divendres 14

14:00 hrs. Engel & Völkers / Marqués de Riscal 9 - 8
17:00 hrs. Negrita / Almasanta 5 - 6

Dissabte 15

13:00 hrs. Engel & Völkers / Almasanta 2 - 9
14:30 hrs. Riva / Negrita 5- 61/2

Diumenge 16

13:00 hrs. Riva / Almasanta 5- 51/2
14:30 hrs. Negrita / Marqués de Riscal 81/2- 8

Divendres 21

14:00 hrs. Negrita / Engel & Völkers 10 - 6
17:00 hrs. Riva / Marqués de Riscal 8 - 61/2

Dissabte 22

13:00 hrs. Almasanta / Marqués de Riscal 6 - 4
14:30 hrs. Riva / Engel & Völkers 8 - 41/2

Diumenge 23

12:30 hrs. Americana 3 equips
FINAL  
14:30 hrs. Negrita / Almasanta ¡Síguela en directo https://bit.ly/3f738bc !
16:00 hrs. Entrega de premis
* Els horaris poden estar subjectes a canvis d'última hora.

MESURES PREVENTIVES

 • És obligatori l'ús de mascareta en els espais interiors i exteriors (excepte durant la consumició de begudes o aliments).
 • Mantenir el distanciament de 2 metres entre persones.
 • Existeixen dispensadors de solució hidroalcohòlica per a la desinfecció de mans ubicats a les instal·lacions de l'torneig.
 • SISTEMA DE JUEGO

  Els cinc equips participants hauran de jugar 4 partits cadascun en la fase de classificació, tots contra tots.

 • Es decidirà per sorteig quin equip juga contra qui.
 • En finalitzar aquesta etapa, els equips es classificaran tots junts per punts.
 • Els dos equips classificats en 1a i 2a posició passaran directament a la Final.
 • Els restants 3 equips que no classifiquin, jugaran una americana pel 3er lloc.
 • Els partits es jugaran a 4 chukkers.


 • Equips empatats a punts:

 • Si hi ha un empat a punts entre dos o més equips, s'utilitzaran els següents mètodes per a determinar quins equips es classifiquen per a la final:
 • Si dos equips estan empatats a punts, s'aplicarà la regla de qui venç a qui.
 • Si tres o més equips empaten a punts, es decidirà primer per diferència de gols, segon per quantitat de gols marcats a favor i tercer per sorteig, o el que decideixi la comissió de competició del torneig.
 • HOSPITALITY

  CARPA VIP LOUNGE

  Situada al costat del terreny de joc, la Carpa VIP Lounge ofereix una visió privilegiada dels partits i compta amb un servei de restaurant a l'altura de les circumstàncies: la millor gastronomia per al més elegant dels esports

  HORARIS

  Horaris servei de restauració: tots el dies del torneig (14-16 y 21 - 23 de maig) de 13.30 a 16.00h.

  RESERVES

  Jordi Bosch +34 607987891

  TERRASSA POLO

  HORARIS

  >Obert durant les hores de competició.

  Amb l'objectiu de garantir la millor visibilitat i màxima comoditat a tots els visitants del torneig, el Barcelona Polo Challenge Negrita Cup habilita la seva confortable terrassa (amb aforament limitat) de la mà de Casa Viva. Els seguidors del torneig podran gaudir de l'esdeveniment en un entorn atractiu i acollidor, amb la possibilitat de degustar productes del restaurant del Reial Club de Polo de Barcelona.

  Si vols formar part del BPC Negrita Cup, informa't trucant al: 93 4480400 ext. 106 o 136

  Patrocinadors

  Patrocinador principal

  Patrocinadors oficials

  Media partners

  Partners

  CONTACTE PATROCINADORS

  Aldo Garcini - agarcini@rcpolo.com

  Descarregar presentació