51 BPC NEGRITA CUP

Amb la presència de vuit equips, el BPC Negrita Cup, tornarà a ser una de les cites més importants d’aquest esport mil•lenari a Espanya. El seu atractiu converteix aquest torneig en una ocasió irrepetible per acostar-se al Reial Club de Polo de Barcelona i gaudir d’un espectacle que celebra aquest any la seva edició número 51.

Els polistes del Reial Club de Polo de Barcelona portaven ja 71 anys d’activitat quan, en 1968, van decidir instaurar la celebració d’un gran esdeveniment internacional. Aquesta gran competició es denominaria Torneig d’Hivern doncs es jugaria a la fi del mes de gener.

La primera edició es va jugar amb gran èxit, proclamant-se vencedor l’equip del Reial Club de Polo de Barcelona integrat per Enrique Calatayud, J. A. Tous, Jean Gregory i el Major R. Ferguson. En la dècada dels 80 el torneig va traslladar la seva disputa a la primavera, celebrant-se en els mesos d’abril o maig.

En els seus 51 anys de vida, el torneig ha comptat amb la participació de polistes molt relevants i de molt variada procedencia com els germans Domecq, els germans Trujillo, l’indi Jabar Singh, el Major R. Ferguson, i els argentins Héctor Cacho Merlos, que va estar entre els cinc millors jugadors del món, Milo Fernandez Araujo, Héctor “el Gordo” Barrantes, Pablo Jaureche, Ezequiel Kraft, Mathias Magrini, Martin Aguerre, Juan Ruiz Guiñazú i Pelayo Berazadi, entre d’altres. I al costat d’ells, destacats polistes del Reial Club de Polo de Barcelona que han competit en totes les edicions portant-se la victòria en nombroses ocasions.

Ja sota la denominació BPC Negreta Cup, el torneig internacional continua reunint figures que ofereixen al públic barceloní un espectacle trepidant sense igual. Sens dubte, les diferents condicions que envolten a aquest torneig li ofereixen un brillant futur que esperem compartir amb tots els afeccionats a aquest bell esport.

El polo amb la Barcelona Equestrian Challenge

Per setè any consecutiu el BPC Negrita Cup forma part de la Barcelona Equestrian Challenge (BECH), Esdeveniment d’Excepcional Interès Públic, donada la seva vocació per ser un instrument social del món del cavall, la hípica i els valors esportius.

ReglEs del joC Polo

El polo és un esport en el que dos equips contraris de cuatre jugadors cada un, muntats a cavall, intenten portar una petitaa pilota cap a la porteria del rival, per mitjà d'un tac o mall, amb l'objectiu de marcar tants o gols. Les regles del polo s'han escrit i es fan servir per la seguretat de ambdós, jugadors i cavalls.

# 1

Jugar a polo requereix d'una gran tècnica de joc i del domini perfecte del cavall.

# 2

El partit de polo es desenvolupa sobre una pista o camp que, en el centre de cadascun dels seus costats menors, disposa de dos grans pals de vímet col·locats a 7,50 metres de distància entre si.

# 3

Els equips estan formats per quatre jugadors que a cops de tac (pal empunyat a la mà dreta) tractaran d'encaixar entre aquests pals, una bola de fusta o botxa.

# 4

Es juguen cinc temps (chukkers) de set minuts de durada, amb tres minuts de temps mort entre ells. Els minuts de joc són reals, és a dir, que el cronòmetre, es deté cada vegada que s'interromp el partit.

# 5

Cada equip disposa d'un handicap, que és el resultant, de la suma dels handicaps propis de cadascun dels seus jugadors. L'handicap dels jugadors va de -2 a 10 i es fixa cada any.

# 6

Controlen el joc dos àrbitres a cavall, i un tercer que segueix les fases des d'una tribuna a la vora del camp. Les regles són nombroses i molt severes per salvaguardar la integritat del cavall i del genet, encara que això no resta emoció al partit.

SISTEMA DE JOC

Reglament

 • Els equips es dividiran dos grups A i B. Els dos equips de menor handicap (que no tinguin el hcp màxim del torneig de 10 gols) es dividiran un en cada grup i la resta dels equips, amb hcp màxim, es col·locaran per sorteig en els diferents grups.
 • El primer cap de setmana es disputarà l'etapa de classificació, on cada equip jugarà contra tots els integrants del seu grup.
 • En finalitzar l'etapa de classificació, quan els 8 equips completin 3 partits cadascun, es classificaran del primer al quart en cada grup. (2 punts per partit guanyat i 0 per partit perdut). Els partits han d'acabar amb un guanyador, NO hi haurà empat.
 • • En cas d'empat en l'últim chukker, després de la primera campana es continuarà jugant els 30 segons complets fins a la segona campana. De continuar l'empat, es definirà amb gol d'or en un chukker suplementari.

Equips Grup A
A1
A2
A3
A4

Equips Zona B
B1
B2
B3
B4

Classificació:

 • Els millors equips de cada grup passaran directament a semifinals.
 • Els segons i tercers de cada grup es classifiquen per a quarts de final. El segon del grup A contra el tercer del grup B i el tercer del grup A contra el segon del grup B.
 • Els dos equips en quarta posició de cada grup passaran a la semifinal de la copa subsidiària.

En cas d'empat:

 • Dos equips empatats a punts, es definiran per qui va guanyar a qui.
 • En el cas de tres equips empatats, la classificació es definirà, primer per la diferència de gols i, en segon lloc, pels gols a favor. Es tindran en compte tan sols els gols marcats entre els equips empatats. Si persistís l'empat, es definirà per penals.

Sistema de desempat per penals:

 • 3 jugadors per equip.
 • Cada jugador tirarà un 40 i un 60 iardes (6 penals en total per equip).
 • En cas de finalitzar el torn de penals amb empat, es continuarà amb els penals de 60 iardes amb mort sobtada entre els quals quedin empatats.
 • Els penals són per a classificar, però NO per a determinar les posicions de les zones, una vegada classificats.

HOSPITALITY

CARPA VIP LOUNGE

Situada al costat del terreny de joc, la Carpa VIP Lounge ofereix una visió privilegiada dels partits i compta amb un servei de restaurant a l'altura de les circumstàncies: la millor gastronomia per al més elegant dels esports

HORARIS

Horaris servei de restauració: tots el dies del torneig (10 al 12 i del 17 al 19 de maig) de 13.30 a 16.00h.

RESERVES

Reserves: Lalos Sillero - 607 987 854

TERRASSA POLO Engel&Völkers y Tiffany & Co

HORARIS

>Obert durant les hores de competició.

Amb l'objectiu de garantir la millor visibilitat i màxima comoditat a tots els visitants del torneig, el Barcelona Polo Challenge Negrita Cup ha habilitat, per segon any consecutiu, dues confortables terrasses, suspeses sobre la pista de galop. Des d'aquestes noves localitzacions amb perspectives uniques, els seguidors del torneig podran gaudir de l'esdeveniment en un entorn atractiu i acollidor, amb la possibilitat de degustar productes del restaurant del Reial Club de Polo de Barcelona.

Durant les tardes, i una vegada finalitzats els partits, la terrassa del Club comptarà amb la presència d'un DJ que amenitzarà el “After Polo”.

Si vols formar part del BPC Negrita Cup, informa't trucant al: 93 4480400 ext. 106 o 136

Patrocinadors

Patrocinador principal

Patrocinadors oficials

Media partners

Partners

CONTACTO PATROCINADORES

Aldo Garcini - agarcini@rcpolo.com

Descargar presentación