EL BPC NEGRITA CUP COMPLEIX 50 ANYS

Amb la presència de deu equips, el BPC Negrita Cup, tornarà a ser una de les cites més importants d’aquest esport mil•lenari a Espanya. El seu atractiu converteix aquest torneig en una ocasió irrepetible per acostar-se al Reial Club de Polo de Barcelona i gaudir d’un espectacle que celebra aquest any la seva edició número 50.

Els polistes del Reial Club de Polo de Barcelona portaven ja 71 anys d’activitat quan, en 1968, van decidir instaurar la celebració d’un gran esdeveniment internacional. Aquesta gran competició es denominaria Torneig d’Hivern doncs es jugaria a la fi del mes de gener.

La primera edició es va jugar amb gran èxit, proclamant-se vencedor l’equip del Reial Club de Polo de Barcelona integrat per Enrique Calataiud, J. A. Tous, Jean Gregory i el Major R. Ferguson. En la dècada dels 80 el torneig va traslladar la seva disputa a la primavera, celebrant-se en els mesos d’abril o maig.

En els seus 50 anys de vida, el torneig ha comptat amb la participació de polistes molt relevants i de molt variada procedencia com els germans Domecq, els germans Trujillo, l’indi Jabar Singh, el Major R. Ferguson, i els argentins Héctor Cacho Merlos, que va estar entre els cinc millors jugadors del món, Milo Fernandez Araujo, Héctor “el Gordo” Barrantes, Pablo Jaureche, Ezequiel Kraft, Mathias Magrini, Martin Aguerre, Juan Ruiz Guiñazú i Pelayo Berazadi, entre d’altres. I al costat d’ells, destacats polistes del Reial Club de Polo de Barcelona que han competit en totes les edicions portant-se la victòria en nombroses ocasions.

Ja sota la denominació BPC Negreta Cup, el torneig internacional continua reunint figures que ofereixen al públic barceloní un espectacle trepidant sense igual. Sens dubte, les diferents condicions que envolten a aquest torneig li ofereixen un brillant futur que esperem compartir amb tots els afeccionats a aquest bell esport.

El polo amb la Barcelona Equestrian Challenge

Per sisè any consecutiu el BPC Negrita Cup forma part de la Barcelona Equestrian Challenge (BECH), Esdeveniment d’Excepcional Interès Públic, donada la seva vocació per ser un instrument social del món del cavall, la hípica i els valors esportius.

ReglEs del joC Polo

El polo és un esport en el que dos equips contraris de cuatre jugadors cada un, muntats a cavall, intenten portar una petitaa pilota cap a la porteria del rival, per mitjà d'un tac o mall, amb l'objectiu de marcar tants o gols. Les regles del polo s'han escrit i es fan servir per la seguretat de ambdós, jugadors i cavalls.

# 1

Jugar a polo requereix d'una gran tècnica de joc i del domini perfecte del cavall.

# 2

El partit de polo es desenvolupa sobre una pista o camp que, en el centre de cadascun dels seus costats menors, disposa de dos grans pals de vímet col·locats a 7,50 metres de distància entre si.

# 3

Els equips estan formats per quatre jugadors que a cops de tac (pal empunyat a la mà dreta) tractaran d'encaixar entre aquests pals, una bola de fusta o botxa.

# 4

Es juguen cinc temps (chukkers) de set minuts de durada, amb tres minuts de temps mort entre ells. Els minuts de joc són reals, és a dir, que el cronòmetre, es deté cada vegada que s'interromp el partit.

# 5

Cada equip disposa d'un handicap, que és el resultant, de la suma dels handicaps propis de cadascun dels seus jugadors. L'handicap dels jugadors va de -2 a 10 i es fixa cada any.

# 6

Controlen el joc dos àrbitres a cavall, i un tercer que segueix les fases des d'una tribuna a la vora del camp. Les regles són nombroses i molt severes per salvaguardar la integritat del cavall i del genet, encara que això no resta emoció al partit.

Equips I jugadors

AVSTONE HOTELS

Nom Hcp
1. Xavier Cunill 0
2. Tomás Medina 0
3. Tonete Ayesa 3
4. Mario Gómez 4

ENGEL&VÖLKERS

Nom Hcp
1. Jan Schonlau 0
2. Carlos Piñal 1
3. Alejandro Espada 2
4. Diogo Gallego 5

EMERGING

Nom Hcp
1. Joaquín Castellví 0
2. Sascha Pictet 1
3. Ricardo Sorazana 2
4. Bautista Sorazana 5

BOOGALOO

Nom Hcp
1. Darío Campos 2
2. Tuki Ruiz Guiñazú 4
3. Coke Ayesa 1
4. Ron Joobeen/Susi Rosenkranz 0

VIVA LA VIDA

Nom Hcp
1. Henk van Druten / Laurens Brouns 0
2. Maurice van Druten 2
3. Aki van Andel 2
4. Héctor Montserrat

3

NEGRITA

Nom Hcp
1. Roger Domecq 0
2. Karl Eugen Wallerstein 1
3. José Trénor 2
4. Pelayo Berazadi 5

CIBAO LA PAMPA

Nom Hcp
1. Luis Iglesias 0
2. Eduard Guerrand Hermes 0
3. Juan Pepa 2
4. Patricio Cieza

6

LOS MARIACHISIRENITA

Nom Hcp
1. Juande Dios 0
2. Jorge Pepa 3
3. Segundo Fernández Llorente 3
4. TBA

 

RIVA

Nom Hcp
1. Federico Rosales 0
2. Mani Boni 0
3. Padmanabh Singh of Jaipur 3
4. Santiago Loza 5

KISS FM PT

Nom Hcp
1. Patricio Gaynor 4
2. Eva Brühl 2
3. Santiago Calzado 0
4. Álvaro Calzada 0

Horaris

Consulta aquí els horaris dels partits i el sistema de joc

Resultats, Horaris i Sistema de Joc

HOSPITALITY

CARPA VIP LOUNGE

Situada al costat del terreny de joc, la Carpa VIP Lounge ofereix una visió privilegiada dels partits i compta amb un servei de restaurant a l'altura de les circumstàncies: la millor gastronomia per al més elegant dels esports

HORARIS

Horaris servei de restauració: tots el dies del torneig (4 al 6 i del 11 al 13 de maig) de 13.30 a 16.00h.

RESERVES

Reserves: Lalos Sillero - 607 987 854

TERRASSA POLO by ME by Meliá y Tiffany & Co

Amb l'objectiu de garantir la millor visibilitat i màxima comoditat a tots els visitants del torneig, el Barcelona Polo Challenge Negrita Cup ha habilitat dues confortables terrasses, suspeses sobre la pista de galop. Des d'aquestes noves localitzacions amb perspectives uniques, els seguidors del torneig podran gaudir de l'esdeveniment en un entorn atractiu i acollidor, amb la possibilitat de degustar productes del restaurant del Reial Club de Polo de Barcelona.

D'una part Tiffany & Co aprofitarà l'incomparable marc del BPC Negrita Cup per presentar les seves novetats, mentre la terrassa ME by Meliá comptarà durant les tardes amb la presència d'un DJ que amenitzarà el “After Polo”.

McLaren i VOLVO, vehicles oficials del torneig

El BPC Negrita Cup comptarà en la seva 50 edició amb McLaren i VOLVO com a vehicles oficials. Ambdues marques automobilístiques compartiran així mateix una magnífica terrassa amb vista exclusives sobre el terreny de joc.

HORARIOS

Obert durant les hores de competició.

Patrocinadors

Patrocinador principal

Patrocinadors oficials

Media partners

Partners